Wednesday, July 24

Mikä on villalangan merkitys neulomisessa?

Kautta historian villaa on käytetty tekstiileissä, neulonnassa ja virkkauksessa. Ihminen on käyttänyt villan suuria etuja kivikaudelta lähtien. Villa on säilyttänyt vankan maineensa neulelankana koostumuksensa vaihtelevuuden ja luonteenomaisten etujensa ansiosta. Se on lämmin, hengittävä ja luonnollinen. Se on kestävä kuitu, joka (ehkä) kasvaa ilman muita resursseja kuin ruohoa, vettä, auringonpaistetta ja ihmisten hoitoa. Villan jalostaminen villalanka vaatii vain vähän kemikaaleja muihin kuituihin verrattuna, ja jos lanka on värjäämätöntä tai luonnollisesti värjättyä, ympäristövaikutukset ovat hyvin pienet.

Hobby365:n oma villalanka on valmistettu 100% uudesta ja puhtaasta villasta kauniissa luonnonväreissä. Villa sopii erinomaisesti urheiluun, vapaa-aikaan ja jokapäiväiseen käyttöön. Nautitko neulomisesta tai kasvivärjäyksestä luonnonvillalla? Silloin kannattaisi tilata ruotsalainen villalanka. Ruotsalainen villalanka sopii villaneuleiden, sukkien, hattujen, huivien, sukkien, vihannesten värjäyksen jne.

Villalangan etu

Sen lisäksi, että villalanka on mukava ja lämmin, siinä on muitakin hyviä puolia. Se on helppohoitoinen materiaali. Kudottu villa hengittää kuin puuvilla ja on tehokas bakteeriflooraa vastaan, joka aiheuttaa pahanhajuista hikeä.

Peruskoostumuksensa ansiosta villalanka venyy hieman ja täyttää siten suunnittelualueen helpommin ja nopeammin. Persialaiset ja crewel-langat sekoittuvat yleensä helpommin kuin puuvilla- tai pellavalangat sekä niiden jakautumisen vuoksi että siksi, että langasta tulevat pienet kuidut kietoutuvat toisiinsa, varsinkin kun työskentelet kirjontaompeleilla, kuten satiinilla, sekä pitkillä että lyhyillä. Sekoitusominaisuus tekee myös erittäin tehokkaaksi sekoittaa neulaan eri sävyisiä lankoja. Villalangat parantavat kuviollista kirjontaa.

Villalankoja voidaan ommella kankaisiin, kuten huopaan, puuvillaan, pellavakankaaseen, villaan, ompeluun, laskentalankakankaaseen (Aida, evenweaves), neulottuihin ja virkattuihin kankaisiin sekä raskaampiin kankaisiin, kuten denimiin. Kiristä kangas aina kirjontavanteeseen tai kehykseen estääksesi taustamateriaalin turpoamisen ja varmistaaksesi jokaisen ompeleen tarkemman sijoittelun.

Kuinka käyttää?

On tärkeää käyttää oikean kokoista ja tyyppistä neulaa. Kuvakudos-, chenille- ja kirjonta-/osoitinneuloissa on suuret silmät, jotka vastaavat langan kokoa, ja leveä runko, joka luo suuria reikiä alla olevaan kankaaseen. Tämä estää lankaa hankautumasta liikaa kankaaseen ompelun aikana. Tylpää neulaa käytetään neulankärkikankaisiin ja litteisiin roikkuviin kankaisiin, mutta terävää neulaa tulee aina käyttää, jos lanka lävistää pohjakankaan. Sovita langan paino tai lankamäärä oikeaan neulakokoon ja kankaan painoon ja tyyppiin. Lyhyiden 16–18 tuuman (41–46 cm) lankojen käyttö vähentää langan kitkaa, kun sitä vedetään toistuvasti kankaan läpi.

virkkaus pylväs

Ompeleen pylväät kiedotaan langalla kaksinkertaisen virkkaus pylväs ympärille luoden mielenkiintoisen ilmeen. Tämä ommel on yhdistelmä kaksinkertaista virkkausta, ketjuja ja lankoja. Se luo upean kankaan ja toimii sen seurauksena myös todella nopeasti.

Kääritty pylväsvirkkaus on aloittelijaystävällinen ommel, joka muuttaa mekon, huivin tai huivin söpöksi, hauskaksi aksentiksi. Tämän päivän ommel on nimeltään Koristeellinen virkkuupylväsommel ja se on erittäin mielenkiintoinen. Se kuuluu kankaan ompeleiden sateenvarjoon ja on siksi melko yhtenäinen, vaikka erityisesti tätä kohtaa helpottavat tyhjät tilat, jotka antavat sille tietyn herkun. Olemme tämän kohdan innokkaita ihailijoita, koska jos katsot tarkasti, se muistuttaa sinua hiljaisista ja majesteettisista luostareista, joiden pilarit seisovat luostareiden ja luostarien keskellä.

Pitkillä varjoilla, jotka liikkuvat hiljaa käytävien läpi ja holvien välillä. Virkattupylväsompeleeseen valitaan Kleopatran puuvilla- ja pellavalanka, joka sopii täydellisesti tällaiseen monimutkaiseen ompeleeseen. Löydät monia muita kauniita värejä hobby365-myymälästämme Ruotsissa.

Virkkattujen rivien laskeminen: Katso kuviokappaleen reunoja ja laske kaksoisvirkkaukset alhaalta ylöspäin. Voit laskea raitakuvion ompeleet katsomalla rivin kaksoisvirkkauksia vasemmalta oikealle. Muista, kuten yllä olevassa tapauksessa, että kääntömerkkijono lasketaan pisteeksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *